Kristallen en Geuren

Het draait allemaal om trillingen.

Alles bestaat uit energie en heeft een unieke trillingsfrequentie. Elke cel in je lichaam zijn eigen frequentie, als cellen gezond zijn en goed functioneren, trillen ze met een specifieke frequentie.

Hun  frequentie verlaagd als cellen zich niet goed voelen. Des te slechter wij ons voelen des te lager is onze frequentie.

Kristallen trillen, net als onze cellen, op verschillende frequenties (afhankelijk van hun materie, hun grootte, dikte en kleur lichtfrequentie). Deze frequenties, hebben het vermogen om de frequentie van de cellen in ons lichaam te veranderen.

De energie van kristallen varieert van frequenties die passen bij ons fysiek evenwicht, tot frequenties die passen bij onze spiritualiteit. De energieën van de kristallen helpen ons energieveld om ons lichaam  in balans te brengen.

Trilt ons  energieveld vanuit een gezonde trillingsfrequentie, dan stimuleren deze trillingen ons fysieke lichaam om ook naar de gezonde trillingsfrequentie te gaan.

Geuren bestaan ook uit trillingen.

Als je door je neus inademt, komt de lucht in je neusholte terecht. 

In deze holte wordt de lucht verwarmd en omhoog gebracht naar het reukslijmvlies bovenin de reukholte. Deze zit vlak achter je schedel en tussen je oogkassen. Hier zitten je reukzenuwen.

Reukreceptoren in de neusholte zijn verschillend van vorm. Iedere receptor vangt zo een geurmolecuul (een trilling) op dat bij hem past. De ene receptor vangt bijvoorbeeld de zoete geur op, de andere een houtige geur.  Alle informatie over de geur wordt via de reukzenuwen naar je hersenen gestuurd. Hier wordt de geur uiteindelijk geïdentificeerd. 

De reukzenuwen staan in directe verbinding met de hypothalamus en het limbische systeem. 

Het limbische systeem is verbonden met je emoties en reguleert daarnaast je lange termijn geheugen, het autonome zenuwstelsel, de hormoonafgifte en de manier waarop je beslissingen neemt. 

De hypothalamus is onderdeel van dit systeem. En verantwoordelijk voor veel van je gevoelens / emoties.

De boodschap van een geurmolecuul wordt via de reukzenuwen naar de hypothalamus gebracht. Vanuit daar heeft het invloed op het endocriene systeem (hormoonstelsel).

De hypothalamus is onderdeel van dit systeem. Dit systeem scheidt rechtstreeks hormonen af aan het bloed. Zoals endorfine, een pijnstillend en kalmerend stofje in het lichaam. Met geur kun je het afscheiden van endorfine opwekken.

De hypothalamus heeft ook Invloed op je autonome zenuwstelsel (zelfstandig onwillekeurig). Dit zenuwstelsel regelt, vooral onbewust, de werking van je interne organen. 

Ieder mens heeft dus 2 soorten zenuwstelsels.

 1. Orthosympatisch zenuwstelsel:Dit stelsel stimuleert je lichaam tot actie en beweging.
 2. Parasympatisch zenuwstelsel:Dit stelsel zorgt ervoor dat je lichaam tot rust komt en ontspant zodat je lichaam kan herstellen en nieuw weefsel kan opbouwen.

Met geuren (trillingen) is het mogelijk om in te spelen op je behoefte: wil je in actie komen en meer energie krijgen of heb je juist behoefte aan ontspanning en  rust?

Hoe ondersteunen de geuren ons?

Ruik jij bijvoorbeeld aan rustgevende essentiële olie, dan ontvangt je hypothalamus een seintje dat rust en veiligheid geeft. Vervolgens wordt dit seintje weer doorgegeven aan je zenuwstelsel waardoor je lichaam weet dat het mag ontspannen.

Geuren zijn dus ideaal om je net als de kristallen te ondersteunen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau.

De combinatie van essentiële oliën en kristallen is ideaal.

De prachtige energie van kristallen met hun unieke werking versterkt de geuren van de essentiële olie.

Zeg maar een win – win situatie.

Laten we de ondersteuning van enkele kristallen en bijpassende geuren eens bekijken.

 • Amethist

 • Geur

 • Chakra

De Amethist wordt gewaardeerd voor haar ontgiftende werking.  Ze  helpt het kruinchakra balans te brengen. ondersteund ons bewustzijn en spirituele verbinding.Amethist ondersteund ons bij ongezonde gewoonten, stress en kalmeert onze emoties.Geuren die passen bij de Amethist.Wierook, lavendel, Vetiver en White Angelica

Het kruinchakra is onze verbinding met het universum. Wanneer het kruinchakra teveel belast wordt, zit je teveel in je hoofd en voel jij je niet verbonden.

Je doet je eigen spiritualiteit te kort.

 • Rozenkwarts

 • Geur

 • Chakra

Rozenkwarts past bij het hartchakra en lost emotionele wonden, angsten en wrok op. Rozenkwarts maakt je hart wakker en geeft een diep gevoel van persoonlijke vervulling en tevredenheid. Door het hart te openen, kan iemand echt liefde  geven en ontvangen. Dit kristal moedigt mededogen, empathie, vergeving en een verlangen aan om hiermee conflicten vreedzaam op te lossen.Geuren die o.a. passen bij de Rozenkwarts zijn Roos, jasmijn en Lavendel.Het hartchakra eert ons houden van onszelf. Ze ondersteunt hij het ontvangen en geven van onvoorwaardelijke liefde. Ze brengt balans en helpt je energie goed te stromen.

 • Bergkristal

 • Geur

 • Chakra

Bergkristal beschermd je tegen negativiteit, zuivert en reinigt de energie om je heen.Ze beschermt je aura tegen straling, reinigt je chakra’s en brengt ze in balans.Bergkristal bevordert concentratie, helder denken en is oplossingsgericht.Met Bergkristal, maak je verbinding met je hogere Zelf.Ze verhoogt je energie en is een krachtige healer en energieversterker. Geuren die passen bij de Bergkristal..Sacred Mountain, Purification, Palo Santo.

Bergkristal past bij alle chakra’s.

Speciaal voor jou……..

Omdat ik het  belangrijk vind dat de juiste kristallen en geuren bij jou terecht komen,  maak ik elke geur zelf. Ook de kristallen kies ik persoonlijk voor je uit. Hiervoor stem ik mij  in alle rust af op jouw frequentie. Je vind de geuren en de kristallen in de webshop.