Custom-made pad

Over het algemeen zijn we het er wel over eens dat ieder zijn of haar eigen pad dient te lopen.Ieder pad is een uniek pad. Het is zeg maar, custom-made speciaal voor jou.

Jarenlang heb ik geworsteld met de vraag: Wat is nu eigenlijk mijn pad? Ik kon het niet vinden, ik zag het simpel weg niet. Ik werd er onrustig van. Tot dat het moment kwam dat mijn engelen me gingen uitleggen waarom ik mijn pad niet kon zien.Het is  namelijk ook niet de bedoeling dat je de weg, die voor jou bedoeld is, zomaar eenvoudig voor je kunt zien.

Ik zal je vertellen hoe dat voor mij ging.

In mijn leven speelden de engelen al van jongs af aan een rol. Al wist ik toen niet dat het engelen waren.Voor mij was er bijvoorbeeld een onzichtbaar ”vriendje” uit Frankrijk, of zeiden mensen voor de zoveelste keer dat ik teveel fantasie had.Mijn zelfvertrouwen liep een fikse deuk op en ik richtte me op het willen pleasen van de volwassenen.Ik deed mijn best op school, met sporten en in het huishouden. Ik voelde me pas gewaardeerd en gezien op het moment dat de volwassenen mij opmerkten om dat ik iets “goeds” had gedaan. Ik legde de lat behoorlijk hoog voor mezelf.Wat ik toen niet wist was dat ik het pad van iemand anders liep.Naar mate ik ouder werd bleven de engelen mij beschermen en steunen. Al traden ze wel wat op de achtergrond. Ik liep natuurlijk ook niet mijn eigen pad.

Omslag punt

Dit veranderde toen ik op mezelf ging wonen samen met mijn man.Ik legde nog steeds de lat te hoog, maar mijn prioriteiten veranderden. Waar mijn leven tot nu toe draaide om het pleasen van de volwassenen in mijn leven, veranderde dat nu. Mijn leven draaide nu om mijn eigen gezin. Ik had de goedkeuring van de volwassen uit mijn jeugd steeds minder nodig.

Naarmate mijn kinderen groter werden veranderde er weer iets. De engelen kwamen weer naar de voorgrond. Schijnbaar gaf ik ze toestemming om er weer te mogen zijn.Langzaam begon ik te accepteren dat ik mocht zijn zoals ik was. Dit accepteren is niet iets dat vanzelf ging. Ik mocht het gaan leren. Leren wie ik was en leren wie ik ben.

Verandering

Dat bracht enkele grote veranderingen met zich mee.Ik maakte de balans op. Het werd duidelijk welke mensen, situaties en gebeurtenissen mij vreugde brachten en welke mij ellendig lieten voelen.Ik besloot daar dan ook actie in te ondernemen. Van sommige mensen nam ik afscheid en dat voelde prima. Mijn baan gaf ik op en ik startte als zelfstandige, ook dat gaf me een gevoel van opluchting.Ik leerde steeds weer bij en merkte dat, wanneer ik bereid was om bepaalde stappen te zetten, deze mij in ruil daarvoor vreugde en positieve energie brachten. Des te duidelijker ik keuzes maakte (en mijn gevoel hierdoor veranderde) des te meer  mensen, gebeurtenissen en mogelijkheden kwamen er op mijn pad die mij steeds weer een positief gevoel gaven.

Het doel tijdens een mensenleven

De engelen vertelden mij dat het doel tijdens een mensenleven is om je beste en mooiste licht te laten schijnen.Het licht laten schijnen betekent dat je deelt, dat jij je dienstbaar opstelt op een manier die bij je past. Het delen van wie jij werkelijk bent met anderen is een deel van je levensdoel.

Verder is het ook de bedoeling dat je leert, de aarde is je leerschool. Je ziel wilt graag iets komen leren hier op aarde. Je hebt dus aan de ene kant je ego (al je angsten en weerstand) en aan de andere kant vertrouwen en de wetenschap dat alles oké is.Mocht je dus willen weten of jij op de juiste weg bent, kun je ook voor jezelf de balans opmaken. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, het mag ook heel eenvoudig. Je kunt een vel papier pakken en hier categorieën op schrijven. Bijvoorbeeld: zinvolle dagbesteding, liefde, gevoel en emotie. Schrijf spontaan dingen of gebeurtenissen op die jij vindt passen in een bepaalde categorie. Ga nu luisteren naar je gevoel. Je neemt dus een ding in gedachten en concentreert je daarop. Je voelt als vanzelf of dit weerstand bij je oproept. Is dat zo? Dan zet je er een minnetje achter. Is dat niet zo? Dan zet je er een plusje achter. Wanneer je klaar bent maak je de balans op.

Meer plusjes!

Zie je dat er meer plusjes zijn dan weet je dat je op de juiste weg bent.Immers wanneer jij je steeds positiever gaat voelen, komen er als vanzelf steeds meer mooie mogelijkheden en kansen naar je toe. Deze roepen dan op hun beurt ook weer het prettige gevoel op. Je frequentie wordt hoger.Tekenen van de engelen gaan je dan steeds makkelijker en vaker opvallen. Ook dit is een teken dat je op de juiste weg bent.

Mijn grootste TOOL.

Mijn grootst tool die ik je kan aanraden is samenwerken met de engelen. Dit vraagt natuurlijk wel wat van je. Het vraagt namelijk actie van je.Hak die knoop door. Neem afscheid van al dat wat je niet meer nodig hebt. Denk hierbij ook aan angst. Angst om afgewezen te worden door bijvoorbeeld familie of vrienden. Je hebt hun goedkeuring niet meer nodig. Door hier steeds weer angstig voor te zijn belemmer je zelf je eigen groei.Accepteer wie je bent. Ja, hebt slechte gewoontes, nou die heb ik ook hoor. Maar kijk vooral eens met andere ogen naar jezelf. Kijk eens naar jezelf op de manier zoals jij naar iemand kijkt die je dierbaar is. Pas dan zie je ook je mooie kanten helder en duidelijk in beeld.

Wanneer jij accepteert wie je bent en vertrouwt op jezelf, zullen de tekens van de engelen je op een fijne manier mogen begeleiden.Je volgt vanaf dan de tekens die je tegenkomt.

Ervaren van de tekens van de engelen.

Engelen sturen je namelijk graag tekens. De meest gangbare manier ken je vast wel. Via het zien. Je ziet een veertje, een muntje of dubbele cijfers.

Maar engelen kunnen je ook teken laten ervaren. Dit doen ze door gebruik te maken van  je gevoel, je emoties of je gedachten.De engelen blijven je altijd tekens sturen, maar het jouw taak om actie te ondernemen en te vertrouwen op jezelf en de engelen.

Vervelende gebeurtenissen komen met een doel op je pad, we snappen ze vaak niet. Ze hebben echter een duidelijk doel. Je mag er iets van leren. Soms vergelijk ik dat leren wel eens met groeipijn. Om groter en grootser te mogen groeien zul je door die groeipijn heen mogen. Comfort zone? Angst? Verdriet? Ze zijn zeker niet leuk te noemen, maar horen er wel bij.Kies zelf. Neem zelf de teugels in handen volg de engelen en kom in actie.

Tip:

Werk intensiever samen met je engelen. Wanneer je obstakels tegen komt in je leven die te groot voor je blijken te zijn, zou het zomaar kunnen voorkomen dat je de les gaat mijden. Je leert hem dan echter nooit.Vraag de engelen om advies. Een heel eenvoudige manier hiervoor, is het leggen van de engelenkaarten. Dit is een manier die iedereen kan gebruiken, je hoeft er dus geen professor voor te zijn. Je zult heldere boodschappen mogen krijgen en zo er achter komen wat je nodig hebt om je les te leren.

Je mag ook altijd in mij besloten Facebookgroep komen, of lees mijn andere blogs.

O ja  heb je mijn gratis cadeau al gekregen??